Aproximativ 70 de hectare de padure, teren agricol si pasuni au fost inundate, sambata, in comuna Rafov din judetul Prahova, dupa ce apele raului Teleajen au depasit cu 30 de centimetri cota de pericol, autoritatile ridicand diguri din saci de nisip pentru a proteja casele de inundatii.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, in urma ploilor torentiale din ultimele ore, apele raului Teleajen au crescut semnificativ, cota de pericol fiind depasita cu 30 de centimetri. In aceste conditii, zeci de hectare de terenuri au fost inundate in comuna Rafov, situata la cativa kilometri de municipiul Ploiesti. Primarul comunei Rafov, Paul Cazanciuc, a declarat ca sunt inundate aproximativ 50 de hectare de padure, 10 hectare de teren agricol si alte 10 hectare de pasune, insa apele nu au ajuns pana in zonele locuite ale comunei, potrivit Mediafax.

Pentru a proteja casele din satul Antofiloaia, autoritatile au ridicat diguri din saci de nisip, iar pentru a proteja de viituri drumul judetean 101D, pe marginea acestuia a fost basculat nisip, a declarat Paul Cazanciuc. Primarul comunei Rafov a precizat ca reprezentantii Apelor Romane l-au informat ca nivelul de 30 de centimetri peste cota de pericol pe raul Teleajen reprezinta varful viiturii, insa autoritatile raman in alerta, pentru a proteja de inundatii zonele locuite ale comunei.

Sambata dupa-amiaza, pompierii de la ISU Prahova intervin in mai multe localitati in care s-au produs inundatii, pentru evacuarea apei din gospodarii. Judetul Prahova se afla sub avertizare hidrologica de nivel cod portocaliu pana sambata, la ora 18.00.

Citeste si:
Proleasing Motors: Business-ul ar putea creste cu 10% in 2020
Previziuni Proleasing Motors:...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trafic intens pe DN1, aglomeratie in Comarnic, Breaza, Busteni, Auzga