Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, un barbat a sunat, joi dimineata, la 112 si a anuntat ca la Colegiul de informatica ”Traian Lalescu” din municipiul Hunedora a fost pus un pachet cu o bomba.

In urma apelului, cei peste 900 de elevi aflati la ore si 64 de cadre didactice au fost evacuati din liceu si dusi in sala de sport a unitatii de invatamant, scrie Mediafax.

La liceu urmeaza sa ajunga angajati ai SRI pentru a stabili daca in cladire exista sau nu o bomba.Viceprimarul din Hunedoara, Dan Boboutanu, a declarat ca la fata locului au ajuns mai multe masini de pompieri, ambulante, pirotehnisti, jandarmi si politisti, zona fiind izolata.

Citeste si:

”Din informatiile pe care le avem, si am mers acolo la ora 8.13, un barbat cu un nume care nu ar parea romanesc a sunat si a anuntat ca exista o bomba la Colegiul «Traian Lalescu», nespecificand locul. Aici avem trei corpuri de cladire si o sala de sport. Dupa ce a sunat si-a inchis telefonul si se banuieste ca ar fi sunat de pe o cartela prepay. Am luat legatura cu doamna director, pentru ca sunt in jur de 907 elevi care invata acolo, s-a luat legatura cu parintii, pentru ca acesti elevi sa fie dusi acasa. Astazi nu se mai tin ore”, a declarat viceprimarul.

Potrivit viceprimarului, nu este prima data cand autoritatile din Hunedoara se confrunta cu o astfel de situatie, in urma cu zece ani fiind o alerta cu bomba la o scoala generala din oras.

Sursa foto: Shutterstock