Peste 900 de elevi si 64 de cadre didactice de la Colegiul de informatica ”Traian Lalescu” din Hunedora au fost evacuati, joi dimineata, dupa ce un barbat a sunat la 112 si a anuntat ca in incinta unitatii de invatamant a fost pusa o bomba.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, un barbat a sunat, joi dimineata, la 112 si a anuntat ca la Colegiul de informatica ”Traian Lalescu” din municipiul Hunedora a fost pus un pachet cu o bomba.

In urma apelului, cei peste 900 de elevi aflati la ore si 64 de cadre didactice au fost evacuati din liceu si dusi in sala de sport a unitatii de invatamant, scrie Mediafax.

La liceu urmeaza sa ajunga angajati ai SRI pentru a stabili daca in cladire exista sau nu o bomba.Viceprimarul din Hunedoara, Dan Boboutanu, a declarat ca la fata locului au ajuns mai multe masini de pompieri, ambulante, pirotehnisti, jandarmi si politisti, zona fiind izolata.

”Din informatiile pe care le avem, si am mers acolo la ora 8.13, un barbat cu un nume care nu ar parea romanesc a sunat si a anuntat ca exista o bomba la Colegiul «Traian Lalescu», nespecificand locul. Aici avem trei corpuri de cladire si o sala de sport. Dupa ce a sunat si-a inchis telefonul si se banuieste ca ar fi sunat de pe o cartela prepay. Am luat legatura cu doamna director, pentru ca sunt in jur de 907 elevi care invata acolo, s-a luat legatura cu parintii, pentru ca acesti elevi sa fie dusi acasa. Astazi nu se mai tin ore”, a declarat viceprimarul.

Citeste si:
[FOTO] Fostul sediu al liceului "Nicolae Tonitza", scos la vanzare
FOTO Artmark scoate la...

Potrivit viceprimarului, nu este prima data cand autoritatile din Hunedoara se confrunta cu o astfel de situatie, in urma cu zece ani fiind o alerta cu bomba la o scoala generala din oras.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Alarma cu bomba din Hunedoara, falsa. Autorul este un elev de 13 ani