Lotul de juniori al Romaniei a obtinut cinci medalii de argint si o medalie de bronz la a XII-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte, desfasurata in perioada 2-11 decembrie, in Coreea de Sud.

Medaliile de argint au fost cucerite de Miruna Ioana Belciu (clasa a IX-a/Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau), Alexandra Irina Edu (clasa a X-a/Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti), Madalina Elena Stanasel (clasa a IX-a/Colegiul National „Fratii Buzesti" din Craiova), Stefan Razvan Balauca (clasa a X-a/Colegiul National „Mihai Eminescu” din Botosani) si Hakan Calila (clasa a X-a/Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta). Stefan Razvan Balauca si Hakan Calila au fost laureati cu argint si la editia precedenta a acestei olimpiade.

Medalia de bronz la aceasta competitie i-a revenit lui Radu George Romanescu, elev in clasa a X-a la Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova.

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori este un concurs de tip integrativ, in care problemele acopera subiecte din trei discipline: chimie, fizica si biologie. La editia din acest an au participat 249 de elevi din 46 de tari.

Elevii romani revin in tara sambata, 12 decembrie.

Citeste si:
Patru medalii la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului
Echipa Romaniei: patru...

Sursa foto: rangizzz, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Romanii au castigat 6 medalii la Olimpiada Internationala de Stiinte
Setari Cookie-uri