Multiplu medaliat international, bistriteanul Rares Darius Buhai, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Liviu Rebreanu”, si-a adaugat in palmares inca o medalie de aur, la fel ca la precedentele doua editii.

Rares Buhai, romanul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile

"As dori sa punctez o reusita majora a Romaniei la aceasta competitie: Rares Buhai a devenit romanul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depasind performanta realizata anul trecut de Vlad Gavrila. In Hall of Fame-ul medaliilor obtinute la Olimpiada Internationala de Informatica, Rares este depasit de doar 5 concurenti", a declarat profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic roman si coordonatorul Comisiei de pregatire si selectie a lotului national de informatica pentru seniori. De altfel, Vlad Gavrila, actualmente student la Cambridge, a insotit echipa Romaniei in calitate de deputy leader.

Medaliile de argint au fost obtinute de Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "C. D. Loga" din Timisoara (laureat cu argint si anul trecut) si de Alexandru Velea, elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca. Medalia de bronz a intrat in posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La editia 2014 a Olimpiadei Internationale de Informatica au participat 303 concurenti din 86 de state. Olimpicii romani revin in tara luni, 21 iulie, pe Aeroportul International "Henri Coanda", la ora 13:15.

Sursa foto: Medalie/Shutterstock.com