Elevii din Romania care au participat la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru seniori au obtinut o medalie de aur si trei de argint. Competitia a avut loc la Ankara, in perioada 10-17 august.

Medalia de aur a fost obtinuta de Mihai-Iulian Andreescu, care a absolvit in acest an Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Capitala.

Cei trei castigatori ai medaliilor de argint, toti absolventi in acest an, sunt Radu Szasz, de la Colegiul National "C. Brediceanu" din Lugoj, judetul Timis, Tudor-Petru Tiplea, de la Colegiul National "Dragos Voda" din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, si Mihai Gheorghe, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, arata Mediafax. Echipa Romaniei a fost condusa de profesorii Szabó Zoltan si Dan Pracsiu.

Olimpiada Balcanica de Informatica, ajunsa la a XXII-a editie, a reunit 13 echipe din 11 tari -Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia. Echipa Turkmenistanului a participat in calitate de tara invitata, iar Turcia, din postura de tara-gazda, a avut doua echipe in concurs.

Citeste si:
TOP: Judetele din care vin olimpicii cu cele mai multe medalii
TOP: Judetele din care elevii...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Topul liceelor care dau cei mai multi olimpici din tara