Lotul olimpic al Romaniei a obtinut sapte medalii - doua medalii de aur, patru medalii de argint si o medalie de bronz - la cea de-a 24-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie, care s-a desfasurat in perioada 18-26 octombrie la Piatra Neamt, in coordonarea Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Elevii laureati cu aur sunt Daria-Teodora Harabor de la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati si George Cristian Ardeleanu de la Liceul International de Informatica Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa al MEN, citat de Agerpres.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Traian Rares Tus de la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare, Teodor Ionut Grosu de la Colegiul National "Gheorghe Vranceanu" din Bacau, Dragos-Andrei Sirghi de la Colegiul National "Stefan Cel Mare" din Suceava si Adrian-Marian Tiripa de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Braila.

Cu bronz a fost medaliata Flavia-Cristina Pascal de la Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt.

De asemenea, Adrian-Marian Tiripa a obtinut o diploma speciala pentru cel mai bun rezultat la proba observationala.

Lotul olimpic al Romaniei a fost coordonat de profesorii Grigoruta Oniciuc (Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt) si Lucian Stoian (Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare).

La olimpiada au participat peste 120 de participanti din 21 de tari care au concurat, in functie de varsta, la doua categorii: juniori si seniori. Lotul Romaniei a fost reprezentat de trei elevi juniori si patru elevi seniori.

Sursa foto: Ministerul Educatiei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri