Succes romanesc la Olimpiada Internationala de Informatica: 3 medalii de aur si una de bronz

Componentii lotului olimpic de informatica al Romaniei au reusit sa faca performanta la a 24-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica, desfasurata in Italia (Sirmione-Montichiari), si si-au atribuit trei medalii de aur si o medalie de bronz. Competitia a reunit 304 de concurenti din 81 de tari.

"Rares Buhai (medaliat cu aur, in 2012, la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru seniori si la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada) si-a adaugat in palmares inca un rezultat de exceptie, cucerind medalia de aur si la cel mai important concurs international de profil. Rares Buhai este elev in clasa a IX-a la Colegiul National «Liviu Rebreanu» din Bistrita. Celelate doua medalii de aur au fost obtinute de Alexandru Vlad Gavrila si Adrian Budau, ambii elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti si ambii medaliati cu aur la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale din acest an. Medalia de bronz a intrat in posesia lui Radu Stefan Voroneanu, elev in clasa a X-a la Colegiul National „I.L. Caragiale” din Ploiesti si laureat cu aur la editia din acest an a Olimpiadei Balcanice de Informatica pentru seniori", potrivit Ministerului Educatiei.

Elevii romani revin in tara duminica, 30 septembrie, cu o cursa Alitalia ce va ateriza pe Aeroportul International „Henri Coanda”.

Citeste si articolul Mandria Romaniei: elevii adjudeca medalie dupa medalie la olimpiadele internationale

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri