Cateva sute de reprezentanti ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate protesteaza, luni, in fata Guvernului, nemultumiti de noul mod de calcul al pensiilor militarilor.

Lista solicitarilor elaborate de protestatari pentru a fi depuse la Guvern se refera, in principal, la anularea articolului 40 din OUG nr 57/2015, privind regimul pensiilor militare de stat. Protestatarii sustin ca acesta modifica in mod neconstitutional Legea 223/2015 si ca ''plafonarea pensiilor militare de stat se va putea face prin Ordinul comun de aplicare, care sa prevada ca venit total brut, caruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectiva impozitarii'', scrie Mediafax.

Totodata, protestatarii doresc trimiterea la 1 februarie 2016 a Proiectului Legii unice a salarizarii catre Parlament, spre dezbatere si adoptare, dar si acordarea, de la 1 ianuarie, a salariului minim pe economie de 1200 lei.

Pe lista revendicarilor se mai afla acordarea in luna ianuarie 2016 a celei de-a 13-a pensii pensionarilor cu venituri minime si amendarea Legii 263/2010 in sensul luarii in calcul a procentului de 45% din venitul mediu pe economie si a necesitatilor "cosului zilnic". Sindicalistii mai doresc ''eliminarea aprecierilor insultatoare la adresa revolutionarilor, militarilor si politistilor din OUG nr 95/2014, reiterarea principiilor din Legea Recunostintei, renuntarea la aberanta categorie inventata a persoanelor cu rol determinant si extinderea platii indemnizatiilor de la 2800 de persoane la 6.000 persoane, conform Legii 341/2004, in procentajul legal stabilit''.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate este condus de colonelul in rezerva Mircea Dogaru, iar protestul se declara a fi inspirat de cel al oierilor.

Citeste si:
SUA: "Actori străini" încearcă "să exacerbeze violenţa"
SUA: "Actori străini"...

Sursa foto: Koraysa/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
1.500 de militari au protestat la Guvern privind calculul pensiilor
Setari Cookie-uri