Cateva sute de fosti militari protesteaza in fata Guvernului

Cateva sute de reprezentanti ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate protesteaza, luni, in fata Guvernului, nemultumiti de noul mod de calcul al pensiilor militarilor.

Lista solicitarilor elaborate de protestatari pentru a fi depuse la Guvern se refera, in principal, la anularea articolului 40 din OUG nr 57/2015, privind regimul pensiilor militare de stat. Protestatarii sustin ca acesta modifica in mod neconstitutional Legea 223/2015 si ca ''plafonarea pensiilor militare de stat se va putea face prin Ordinul comun de aplicare, care sa prevada ca venit total brut, caruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectiva impozitarii'', scrie Mediafax.

Totodata, protestatarii doresc trimiterea la 1 februarie 2016 a Proiectului Legii unice a salarizarii catre Parlament, spre dezbatere si adoptare, dar si acordarea, de la 1 ianuarie, a salariului minim pe economie de 1200 lei.

Pe lista revendicarilor se mai afla acordarea in luna ianuarie 2016 a celei de-a 13-a pensii pensionarilor cu venituri minime si amendarea Legii 263/2010 in sensul luarii in calcul a procentului de 45% din venitul mediu pe economie si a necesitatilor "cosului zilnic". Sindicalistii mai doresc ''eliminarea aprecierilor insultatoare la adresa revolutionarilor, militarilor si politistilor din OUG nr 95/2014, reiterarea principiilor din Legea Recunostintei, renuntarea la aberanta categorie inventata a persoanelor cu rol determinant si extinderea platii indemnizatiilor de la 2800 de persoane la 6.000 persoane, conform Legii 341/2004, in procentajul legal stabilit''.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate este condus de colonelul in rezerva Mircea Dogaru, iar protestul se declara a fi inspirat de cel al oierilor.

Citeste si:
Proteste violente în Serbia după ce s-a reimpus starea de urgență
Proteste violente în Serbia...

Sursa foto: Koraysa/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
1.500 de militari au protestat la Guvern privind calculul pensiilor
Setari Cookie-uri