6 Ianuarie 2016

Cu ce ameninta cei 33 de parlamentari care vor interzicerea legii antifumat



Daca se va aplica legea privind interzicerea fumatului, 33 de senatori si deputati ameninta ca vor opri si ei bautura. Parlamentarii sunt suparati pe legea votata de colegii lor, care interzice fumatul in spatii publice.

Textul a fost contestat la Curtea Constitutionala pe motiv ca, in formula actuala, nu le permite fumatorilor sa isi aprinda tigara la ei acasa. Legea nu va face decat sa ii imbogateasca pe cei care dau amenzi, spun contestatarii.

Multi dintre senatorii si deputatii cu patima fumatului s-au aratat extrem de suparati de legea care le interzice sa-si aprinda tigarile in public. Viciul lor nu este atat de periculos, spun alesii care se gandesc sa scrie si ei o lege prin care vor sa scoata in afara legii alte patimi, scrie Protv.ro.

Cristiana Anghel, senator PC: "Interzici fumatul, dar bautura nu o interzici. Crimele se fac la un pahar de bautura, nu la o tigara. Este o lege proasta, e gandita prost, este scrisa prost si este facuta de niste persoane care habar n-au de drepturile cetateanului. Deci nu pot sa inteleg cum a putut sa iasa o asemenea mizerie. Probabil se vor imbogati cei care trebuie sa dea amenzi".



Citeste si