Astfel, actualul proiect de metodologie nu mai prevede, in acest an scolar, exceptia ca un copil, care nu a urmat cursurile clasei pregatitoare, sa poata fi inscris direct in clasa I.

"Parintii, ai caror copii implinesc varsta de sase ani pana la data de 31 august inclusiv, au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar, in clasa pregatitoare", se arata in proiectul de Metodologie privind inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a lansat documentul in dezbatere publica in data de 14 ianuarie.

Copiii care implinesc sase ani in intervalul 1 septembrie - 31 decembrie 2016 pot fi inscrisi in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare. Daca parintii acestora nu doresc sa ii inscrie in invatamantul primar, au posibilitatea sa opteze pentru gradinita.

Toti copiii ai caror parinti solicita inscrierea in clasa pregatitoare la scoala de circumpscriptie vor fi inmatriculati la unitatea de invatamant solicitata

Parintii care vor sa ii inscrie pe cei mici in clasa pregatitoare o vor putea face incepand cu data de 29 februarie.

Sursa foto: Andresr, Shutterstock