Inscrierea copiilor in invatamantul primar in anul scolar 2016-2017 se va schimba, cei mici fiind obligati sa urmeze clasa pregatitoare. Ministerul Educatiei a anuntat ca proiectul de Metodologie privind inscrierea copiilor elimina exceptia care permitea celor care implineau varsta de 7 ani pana la data de 31 august (anul in cauza) sa se inscrie direct in clasa I.

Astfel, actualul proiect de metodologie nu mai prevede, in acest an scolar, exceptia ca un copil, care nu a urmat cursurile clasei pregatitoare, sa poata fi inscris direct in clasa I.

"Parintii, ai caror copii implinesc varsta de sase ani pana la data de 31 august inclusiv, au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar, in clasa pregatitoare", se arata in proiectul de Metodologie privind inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a lansat documentul in dezbatere publica in data de 14 ianuarie.

Copiii care implinesc sase ani in intervalul 1 septembrie - 31 decembrie 2016 pot fi inscrisi in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare. Daca parintii acestora nu doresc sa ii inscrie in invatamantul primar, au posibilitatea sa opteze pentru gradinita.

Toti copiii ai caror parinti solicita inscrierea in clasa pregatitoare la scoala de circumpscriptie vor fi inmatriculati la unitatea de invatamant solicitata

Parintii care vor sa ii inscrie pe cei mici in clasa pregatitoare o vor putea face incepand cu data de 29 februarie.

Sursa foto: Andresr, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri