In data de 17 ianuarie, la ora 10:00, exista un numar de 4 linii de inalta tensiune nealimentate, din care 3 sunt in gestiune comuna cu alti 2 operatori de distributie.

  • in Bucuresti situatia energetica este normala, atat pe partea de inalta tensiune cat si pe medie tensiune. Exista o serie de deranjamente punctuale pe joasa tensiune pentru remedierea carora se intervine.
  • in judetul Ilfov sunt partial 6 linii de medie tensiune, precum si 25 de posturi de transformare, fiind afectate 6 localitati (Copaceni, Chiajna, Glina, Vidra, Popesti Leordeni, Berceni).
  • in judetul Giurgiu exista 12 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total si 13 partial, precum si 344 posturi de transformare, fiind afectate 35 de localitati (Gradistea, Comana, Gostinari, Falastoaca, Prundu, Putineiu, Stanesti, Hodivoaia, Vieru, Varlaam, Adunatii Copaceni, Mogosesti, Budeni, Cranguri, Stejaru, Chirculesti, Singureni, Tufa, Popesti, Novaci, Mihailesti, Paslari, Darasti, Toporu, Tomulesti, Oinacu, Balanu, Ghizdaru, Vedea, Gaujani, Malu, Greaca, Zboiu, Hotarele, Gorneni).

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti si conductori rupti, stalpi rupti, zapada depusa pe elemente de retea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vantului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vantului si se produce arc electric, ceea ce conduce la intreruperea furnizarii de electricitate).

"In pofida conditiilor meteo severe, cu rafale de vant si a conditiilor de circulatie rutiera dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitatii in teren (camp) sub 50 metri, echipele Enel Distributie Muntenia si ale contractorilor lucreaza neintrerupt, pentru restabilirea in cel mai scurt timp a alimentarii cu energie electrica a consumatorilor. Colaboram cu autoritatile locale, cu care pastram un contact permanent si care sprijina interventia echipelor Enel", se arata in comunicatul Enel.