Enel investeste 18 milioane lei in modernizarea statiei de transformare din zona Cotroceni in urmatorii trei ani

Enel Distributie Muntenia va realiza o investitie estimata la 18 milioane de lei in urmatorii ani. Compania a inceput lucrarile de modernizare si de consolidare a statiei electrice de transformare inalta/medie tensiune din zona Cotroceni a Capitalei, care deserveste in jur de 26.000 de clienti ai distribuitorului de electricitate, conform unui comunicat transmis News.ro

.Actuala statie de transformare din Cotroceni, de 110/10 kV, a fost pusa in functiune in 1974, conform News.ro

"Aceasta statie de transformare alimenteaza cu energie electrica, prin intermediul retelei de medie si joasa tensiune, peste 26.000 de clienti din zonele Grozavesti, Regie, Crangasi, Giulesti, Militari, Cotroceni, Panduri, Eroilor, Razoare si Drumul Sarii. La finalul lucrarilor, va fi asigurata o mai mare siguranta in alimentarea cu energie electrica si posibilitatea unui consum sporit”, se arata in comunicatul companiei.

Lucrarile de modernizare se vor desfasura in mai multe etape si sunt prevazute sa dureze trei ani. In urma lucrarilor, vor fi inlocuite celulele de medie tensiune de tip clasic, celulele de inalta tensiune, dulapurile de protectii si panourile de servicii auxiliare aferente echipamentelor de inalta si medie tensiun.

De asemenea, transformatoarele de putere vor fi inlocuite cu unele noi, astfel ca puterea statiei de transformare va fi marita de la 80 MVA la 100 MVA. Enel Distributie Muntenia este una dintre cele trei distributii regionale de energie electrica detinute de grupul italian Enel in Romania. Grupul are 2,7 milioane de clienti pe piata romaneasca, in zona Capitalei, Banat si Dobrogea.

Sursa foto: simez78 / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri