Enel a modernizat statia de transformare din Chitila, cu aproape 15 mil. lei

Enel Distributie Muntenia a finalizat lucrarile de modernizare a statiei de transformare din Chitila, in urma unei investitii de aproximativ 14,7 milioane de lei care va reduce durata intreruperilor in alimentarea cu electricitate.

Statia de transformare Chitila, pusa in functiune in 1970, alimenteaza, prin intermediul retelei de medie si joasa tensiune, peste 17.000 de clienti din localitatile Chitila, Chiajna, Mogosoaia, Sabareni, Rudeni, Otopeni, o parte din consumatorii din zona de Nord a municipiului Bucuresti si o parte din consumatorii din localitatea Tartasesti. Statia de transformare are in prezent o putere instalata de 80 MVA (Mega Volt Amper), conform Mediafax.

Lucrarile de modernizare au inceput in anul 2011. In perioada 2009 - 2014, 74% din statiile primare ale Enel Distributie Muntenia au fost modernizate complet pentru a permite controlul de la distanta, programul urmand sa fie extins la nivelul tuturor statiilor primare.

"Unul dintre principalele beneficii ale sistemul Telecontrol este ca permite tehnicienilor Enel sa execute manevrele de realimentare cu energie aproape instant, in cazul unor intreruperi care afecteaza zone extinse. In cazul aparitiei unei defectiuni, in loc sa fie trimisa o echipa de electricieni pe teren care sa o inspecteze, actiune ce necesita timp, sistemul Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede si efectuarea de la distanta a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. In plus, sistemul Telecontrol reprezinta un prim pas pentru retelele inteligente, ce permite alaturi de contorul inteligent, o conectare digitala intre contor si sistemul de control, aducand astfel multiple beneficii consumatorilor", spun reprezentantii Enel, intr-un comunicat.

Grupul italian Enel este prezent pe piata din Romania din 2005, avand operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile. Compania are peste 3.100 de angajati pe plan local si 2,7 milioane de clienti, in zonele Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea.

Citeste si:
Electrica cere in instanta anularea unui ordin ANRE
Electrica cere in instanta...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri