"Urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si inspectoratele scolare judetene Ilfov, Ialomita si Calarasi au decis, impreuna cu autoritatile locale, suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant pentru ziua de luni, 18 ianuarie 2016. In celelalte judete din tara afectate de caderile abundente de zapada si de viscol, deciziile privind sustinerea orelor de curs vor fi luate in aceasta dupa-amiaza, in cadrul colegiilor prefecturale", arata Ministerul Educatiei, potrivit Mediafax.

Sursa citata a precizat ca hotararea privind sustinerea ori suspendarea cursurilor trebuie sa tina cont de evolutia vremii si de siguranta elevilor si a profesorilor, precum si de asigurarea conditiilor proprii desfasurarii orelor de curs. Anterior, oficiali din Ministerul Educatiei au declarat ca in toate unitatile de invatamant din Bucuresti si judetul Ilfov vor fi suspendate cursurile, luni, din cauza vremii. Bucurestiul si 11 judete din sud-estul tarii sunt, pana duminica seara, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, iar alte 12 judete din sud, est si centru au fost avertizate cu cod galben.

In Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Buzau, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta, avertizate cu cod portocaliu, vantul depaseste la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora, zapada este troienita si vizibilitatea este redusa sub 50 de metri. Sub avertizare cod galben sunt judetele Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Giurgiu si Mehedinti.

Sursa foto: Mediafax Foto