Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a stabilit ca simularile Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului din anul scolar 2015-2016 sa se desfasoare in a doua parte a lunii februarie si la inceput de martie.

Astfel, in zilele de 22, 23 si 24 februarie vor fi testati elevii de clasa a opta, care anul acesta vor sustine Evaluarea Nationala, iar in intervalul 7-10 martie vor da simulari elevii de clasele a XI-a si a XII-a.

Simularile au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national, respectiv optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul scolar 2015 - 2016, sunt:

  • Limba si literatura romana (22 februarie),
  • Matematica (23 februarie)
  • Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna (24 februarie).

Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 4 martie.

Citeste si:
Ministerul Educației anunță datele oficiale pentru simularea...
Ministerul Educației anunță...

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a din anul scolar 2015-2016 are urmatorul calendar:

  • Limba si literatura romana (7 martie),
  • Limba si literatura materna (8 martie),
  • proba obligatorie a profilului (9 martie),
  • exclusiv pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului si specializarii (10 martie).

Toate probele sunt scrise, iar afisarea rezultatelor va avea loc pe data de 18 martie.

In vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral.

Citeste si:
Ping pong cu școlile din București: CMBSU redeschide șapte școli
Ping pong cu școlile din...
Sursa foto: racorn, Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri