Consumatorii de gaze casnici cu venituri mici si cei care din motive de varsta sau sanatate necesita continuarea in alimentarea cu gaze naturale vor fi considerati clienti vulnerabili, potrivit unui proiect de ordin privind furnizarea gazelor naturale la consumatorul final, elaborat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), citat de Agerpres.ro. , conform Adevarul Financiar.

Astfel, potrivit proiectului de ordin, „clientul final apartinand categoriei de clienti casnici este inregistrat drept client vulnerabil daca indeplineste cel putin una dintre urmatoarele conditii:

a) are venituri reduse, stabilite de institutiile statului cu atributii in domeniul protectiei sociale.


b) la locul de consum locuieste o persoana care din motive de sanatate/varsta necesita continuitate in alimentarea cu gaze naturale sau alte conditii speciale referitoare la activitatea de furnizare a gazelor naturale“.

Criteriile de incadrare a unui client casnic in categoria clientului vulnerabil din motive de venituri reduse, facilitatile si modalitatile de implementare a acestora sunt stabilite de institutiile statului cu atributii in domeniul protectiei sociale si se comunica furnizorului de catre acestea. La fel, criteriile de incadrare a unui client casnic in categoria clientului vulnerabil din motive de sanatate/varsta se realizeaza de institutiile statului cu atributii in domeniul protectiei sociale si se comunica furnizorului de catre acestea, potrivit ordinului.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Chepko Danil Vitalevich / Shutterstock