Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a elaborat pachetul de masuri pe care intentioneaza sa le ia in privinta doctoratelor, urmand ca saptamana viitoare modificarile sa fie aprobate de Guvern, dupa ce acestea vor fi puse in dezbatere publica.

"Avem pe ordinea de zi si o prezentare a pachetului de masuri si acte normative si a calendarului pentru modificarea legislatiei in domeniul educatiei in ceea ce priveste doctoratele, un subiect mult discutat. Inteleg ca domnul ministru este pregatit sa ne prezinte continutul acestui pachet urmand ca de saptamana viitoare sa vina cu actele normative pentru a fi adoptate, dar am considerat important sa avem astazi aceasta prezentare", le-a spus Ciolos ministrilor, miercuri, cand trecea in revista ordinea de zi a sedintei saptamanale a Executivului, conform Mediafax.

In acest context, prim-ministrul i-a cerut ministrului Curaj sa puna in dezbatere publica proiectele de acte normative pe care Guvernul le are in vedere, inainte sa fie adoptate, astfel incat persoanele avizate din domeniu educatiei sa-si poata exprima o opinie.

Ministrul Adrian Curaj a precizat ca pregateste si o Ordonanta de Urgenta si o Hotarare de Guvern pentru modificarea codului scolilor doctorale, care ar urma insa sa ajunga pe masa Executivului. "Practic, prevederile acestea vor detalia exact care va fi responsabilitatea universitatilor in procedura analizei unei teze de doctorat si a acordarii/retragerii titlurilor de doctor. Mai mult, o scoala doctorala care se va abate de la etica universitara risca sa fie inchisa", a declarat ministrul Educatiei.

Sursa foto: Mediafax Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ro-Alert: Incendiu major în București cu degajări masive de fum
Setari Cookie-uri