Premierul Dacian Ciolos a declarat, vineri, ca, dupa cazurile copiilor imbolnaviti in Arges si care prezinta o situatie "curioasa", se impune suplimentarea posturilor de epidemiologi in spitale, primul de pe lista fiind chiar cel de Pediatrie din Pitesti, unde sunt internati 33 de copii.

Premierul Dacian Ciolos, alaturi de ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, au vizitat vineri Spitalul de Pediatrie Pitesti, acolo unde sunt internati in continuare 33 de copii cu infectii digestive, conform Mediafax.

"Ancheta continua la Arges si sper sa avem elemente cat mai precise, atata cat mai este posibil in acest moment. In al doilea rand, ma intereseaza circuitul informatiei, modul in care s-au petrecut lucrurile dupa ce copiii au ajuns la spital", a declarat premierul Ciolos, la iesirea de la Spitalul de Pediatrie Pitesti.

Pe de alta parte, seful Executivului spune ca situatia copiilor in judetul Arges este una "curioasa", pentru ca acestia nu provin din aceeasi localitate.

"Pe mine, dincolo de faptul ca vor cadea sau nu capete, ma intereseaza sa rezolvam o problema. Un lucru care nu stiu cat ar fi avut un impact pozitiv sau nu aici este faptul ca spitalul nu are un epidemiolog Totusi, pentru un spital de pediatrie, mi se pare important sa fie printre prioritati. Inteleg ca sunt mai putini epidemiologi decat posturi disponibile, aici problema nu poate fi rezolvata pe termen scurt, dar trebuie sa gasim o modalitate si de stimulare salariala si apoi sa vedem cum putem prioritiza anumite spitale, mai ales ca in aceste spitale pentru copii este esential sa indepartam, pe cat posibil, riscurile de infectie”, a mai spus premierul Ciolos.

Trei copii cu sindromul hemolitic-uremic, toti din Arges, au murit in ultimele saptamani la Spitalul "Marie Curie" din Capitala.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri