"Actiunea vizeaza respectarea procedurilor in unitatile medicale din Arges si din Bucuresti, promptitudinea asistentei acordate si modalitatea in care este realizata investigatia epidemiologica. In subsidiar, vor fi avute in vedere si posibilele infectii nosocomiale in cadrul unitatilor medicale din judetul Arges in care au fost internati initial bebelusii", se precizeaza, marti, intr-un comunicat de presa al Guvernului, conform Mediafax.

Ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu a declarat, luni, la "Ora Guvernului", ca ultimul raport la "Marie Curie" a pus in evidenta trei infectii cu E. coli enteropatogen si mai multe infectii cu diversi virusi, afirmand ca acest lucru nu leaga in niciun fel cazurile intre ele.

“Ultimul raport pe care il am a pus in evidenta trei infectii cu E. coli enteropatogen si mai multe infectii cu diversi virusi. Acest lucru nu leaga in niciun fel cazurile intre ele. Aceste sunt datele de care dispun pana in acest moment. Continuam investigatiile. Sunt oameni specualizati care o fac”, a declarat ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu.

Citeste si:

Ministrul Sanatatii a mai afirmat, in Plenul Camerei Deputatilor, ca s-au depus toate eforturile pentru identificarea problemei.Luni dimineata, un copil din Arges a murit, la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, din cauza unei infectii digestive grave, fiind a doua victima de la semnalarea cazului. Alti 10 bebelusi sunt internati in spital, patru fiind in stare grava.

PSD a cerut autoritatilor sa faca o celula de criza si sa ceara sprijnul expertilor straini pentru a stabili cauzele imbolnavirii copiilor.

Sursa foto: fam_photo / shutterstock