Ministrul Sanatatii a afirmat ca lipsa rezultatelor din ancheta imbolnavirii bebelusilor din Arges il nemultumeste

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a declarat miercuir ca este "foarte frustrat" de faptul ca nu exista inca rezultatele anchetei in cazul inbolnavirii bebelusilor din Arges.

"Asta este realitatea, e o chestiune absolut inexplicabila si sunt foarte frustrat ca nu avem rezultatele la aceasta ancheta, dar nu pot sa oblig pe nimeni sa dea alte rezultate decat realitatea. Ancheta s-a desfasurat in conformitate cu procedurile standard existente. Dupa cum stiti, am facut apel si la colegii nostri din Europa si o sa va dam mai multe detalii dupa audierea de la Parlament", a declarat ministrul, dupa ce a vizitat miercuri dimineata bebelusii internati la Spitalul "Marie Curie", conform Mediafax.

"Nu am venit ca ministru, am venit ca medic si am venit sa-i incurajez pe medici. Sunt in legatura directa de la bun inceput cu toti cei care au fost implicati zi de zi, dar nu am vrut sa pun presiune. Este cumplit, dar toti cei care au fost aici si-au facut zi de zi datoria absolut admirabil", a mai spus ministrul Sanatatii.

In legatura du Directia de Sanatate Publica din Arges, Cadariu a spus ca ministerul a fost semnalat in data de 9 februarie, "probabil conform procedurii", dar se face o ancheta si in acest caz.

Un al treilea copil dintre cei internati cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul "Marie Curie", a murit marti dupa-amiaza. Copilul a decedat din cauza complicatiilor bolii si "nu se cunoaste cauza ca nume de microb” a spus, dr. Mihaela Balgradean, sefa Sectiei Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie".

Potrivit unor surse medicale, este vorba despre o fetita de un an si patru luni, care era intubata si care se afla la internata la terapie intensiva.
In Spitalul " Marie Curie" din Capitala, mai sunt internati noua copii diagnosticati cu sindromul hemolitic-uremic, sase dintre acestia se afla internati la Nefrologie si trei la Terapie Intensiva.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri