Restrictii in mai multe spitale din Bucuresti din cauza virozelor. Ce trebuie sa stie vizitatorii?

Mai multe spitale din Capitala, intre care Spitalul "Marie Curie", Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila", Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", au limitat vizitele apartinatorilor in contextul cresterii numarului de cazuri de gripa.

Medicul Mihaela Balgradean de la Spitalul "Marie Curie" a declarat joi, pentru AGERPRES, ca unitatea medicala are sectii de pacienti cronici, unde nu este bine sa intre vizitatorii cu gripa.

"Si noi am limitat vizitele. Avem sectii de pacienti cronici unde nu este bine ca vizitatorii cu gripa sa intre. Este vorba de sectiile de cardiologie, nefrologie, oncologie", a precizat prof. univ. dr. Mihaela Balgradean, seful Sectiei de Nefrologie.

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" anunta, pe pagina de Facebook, ca din cauza cresterii alarmante a cazurilor diagnosticate cu infectii respiratorii severe de etiologie virala se impune limitarea accesului vizitatorilor in sectiile si compartimentele medicale, precum si interzicerea accesului vizitatorilor in Sectia ATI si in saloanele de terapie intensiva, aflate pe sectiile medicale, dar si interzicerea accesului, pe sectie, a persoanelor care manifesta simptome de viroze sau infectii respiratorii.

"Conducerea Spitalului Militar Central a decis ca, pentru binele pacientului si al dumneavoastra, sa tineti cont de urmatoarele reguli de prevenire a infectiilor respiratorii: se permite accesul unui singur vizitator la un pacient, intr-un interval de timp care sa nu depaseasca zece minute; perioadele de vizita a apartinatorilor sunt: in intervalul orar 16,00 - 18,00 (de luni pana vineri) sau 10,30 - 12,30 si 16,00 - 18,00 (sambata, duminica si sarbatori legale); informatii despre pacient (stare de sanatate, evolutie, diagnostic, plan de investigatii, tratament etc.), pot fi furnizate de medicul curant, in intervalul orar 13,00 - 14,00; accesul vizitatorilor va fi permis numai cu echipament de protectie individual, care consta in halat, masca de protectie si botosi", informeaza unitatea medicala.

Citeste si:
Director medical: Ne este teamă că valul 3 va fi mai rău decât valul 2
Directorul medical de la...

Si Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" a limitat accesul vizitatorilor.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Silvia Nica, a precizat, la randul sau, pentru AGERPRES, ca pacientii trebuie sa respecte programul de vizita si sa intre doar cate o persoana la pacientul internat.

Directorul DSP, Cristina Pelin, a subliniat ca fiecare spital, in functie de profil, de pacienti, poate sa ia aceasta masura de limitare. "Noi le putem da recomandari", a precizat ea.

Citeste si:
Ministerul Sănătății va reorganiza circuitele COVID-19 în spitale
Ministerul Sănătății va...
Sursa foto: Shutterstock / A3pfamily

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri