Blocul Operator Central (BOR) al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti va fi redeschis dupa o lunga perioada de timp, in urma unei investitii de aproape 60 de milioane de lei, bani de la stat. Cele 11 sali de operatie vor fi redate circuitului functional peste o saptamana, dupa ce se vor preleva probe epidemiologice din fiecare zona si totul va fi steril, a decarat vineri, intr-o conferinta de presa, managerul unitatii, Adriana Nica. In BOR vor putea fi operati 50 de pacienti/zi, spun reprezentantii spitalului.

Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti este cel mai modern din Romania si are in structura 11 sali dotate cu aparatura medicala de ultima generatie, 7 spalatoare cu apa sterila, 2 vestiare pentru personal, degajare pentru spalare instrumentar, depozite de materiale chirurgicale, anestezie, instrumentar steril, sector pre si post operator.

"Are aparatura comparabila cu a celor mai mari spitale din lume. Dotarea Blocului Operator Central asigura aplicarea unor tehnici moderne pentru toate specialitatile chirurgicale, inclusiv abordarea laparoscopica, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapida a pacientului, scaderea duratei de spitalizare si a riscului de infectii. Doua sali sunt dotate si cu sisteme de inregistrare si transmisie on-line audio/video, de unde interventia sa poata fi transmisa live pentru studenti si medicii rezidenti, urmand ca astfel sa trecem cu totii spre partea de telemedicina”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Sala neurochirurgie

Cele 11 sali de operatie ale Blocului Operator Central de la SUUB sunt specializate: chirurgie cardiovasculara, neurochirurgie, ortopedie- protezare, chirurgie robotica si politrauma si general: 2 sali de urgenta din care una de politrauma si 4 sali de chirurgie generala, ginecologie, chirurgie toracica, ORL, chirurgie plastica si reparatorie, aceste sali dubland, practic, capacitatea operatorie a spitalului.

In spital exista si alte sali de operatie precum: sala chirurgie vasculara, sala chirurgie laparoscopica si ERCP, sala chirurgie oftalmologica, 2 sali obstetrica / operatii cezariene, bloc de nasteri cu 4 Sali, 2 sali ortopedie – artroscopii, 2 sali mici de interventii, 2 sali de operatii septice si o sala hibrida cardiovasculara.

Sala robotica

Printre echipamentele medicale se vor regasi: O-arm (CT mobil), C-arm (Rx mobil), neuronavigatie si neuromonitorizare, microscop operator pentru neurochirurgie, coloana laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculara, lampi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de inalta performanta cu capacitate de recrutare pulmonara si altele importante pentru actul medical.

La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de la inceputul anului pana in prezent au fost ingrijiti 49.000 de bolnavi in spitalizare continua, peste 85.000 de bolnavi in spitalizare de zi si au fost facute aproximativ 300.000 de consulturile in UPU si Ambulatoriul Integrat. Dintre bolnavii internati la SUUB, de la inceputul anului pana in prezent, aproximativ 30.000 au necesitat interventii chirurgicale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri