Recent, Medsana a anuntat ca incepe constructia unui spital cu o investitie de 15 milioane euro. Astfel, majoritatea marilor operatori de servicii medicale au spitalele lor proprii din care castiga venituri de milioane de euro. Vezi in continuare cat la suta din cifra de afaceri ating marile companii din sectorul spitalicesc.

MedLife

Fondat in 1996, MedLife este cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Compania a inregistrat in 2016 cifra de afaceri de aproape 503 milioane lei, iar aproximativ 21% din aceasta reprezinta linia de afaceri cu spitale.

Cele 8 spitale ale grupului MedLife si cele 3 unitati suplimentare de spitalizare de zi dispun de un numar total de 620 de paturi autorizate si 25 de blocuri operatorii, formand cel mai mare lant de spitale private din Romania, potrivit raportului anual al MedLife din 2016. Cifra de afaceri a celor 8 spitale a fost de 104,9 milioane lei anul trecut, in crestere cu 30,4% fata de 2015.

spital medlife

Regina Maria

Reteaua de sanatate Regina Maria are peste 3.500 de angajati si colaboratori in cele 37 de locatii proprii din Bucuresti si din tara. Furnizorul de servicii medicale private a incheiat anul 2016 cu cifra de afaceri de 91 milioane de euro, in crestere cu aproape 40% fata de 2015. Aproximativ 40% din cifra de afaceri din 2016 a reprezentat sectorul spitalicesc.

Regina Maria are 4 spitale, iar doua dintre acestea au impreuna 287 de paturi.

spital regina maria

Monza

Spitalul Monza, parte a grupului Policlinico di Monza, a inregistrat in 2016 cifra de afaceri de 74,3 milioane lei si pentru anul acesta estimeaza o crestere de 20%. In 2016 numarul pacientilor a crescut fata de anul 2015 cu 33% ajungand la 40.000 de pacienti.

Monza este cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculara si cardiologie interventionala din tara si este dotat cu 140 de paturi amenajate pe sapte etaje deasupra solului, doua blocuri de operatii la doua etaje diferite, iar fiecare bloc are cate patru sali de operatie, avand in total opt sali de operatie si alte doua sali de terapie intensiva.

spitalul monza

Medicover

Grupul Medicover este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est si ofera servicii medicale integrate pacientilor din 14 tari europene. In Romania, Medicover este prezent de peste 20 ani pe piata serviciilor medicale private si dispune de o retea de 25 clinici proprii in tara si un spital generalist. Reteaua de clinici Medicover a inregistrat in 2016 cifra de afaceri de 75,7 milioane lei, la care se adauga afacerile spitalului din Bucuresti de 30,4 milioane lei.

Cea mai mare institutie Medicover este spitalul generalist, care are o suprafata de peste 5.000 m2 si 122 paturi, fiind dispus pe sase niveluri functionale. Spitalul activeaza de 5 ani si are departamente de ambulator, spitalizare de zi, precum si specialitati medicale si chirurgicale.

spital medicover

Sanador

Afacerile furnizorului de servicii medicale private Sanador au crescut puternic in 2016 fata de anii trecuti, iar numarul angajatilor a crescut in ultimii ani de la 476 in 2011 pana la peste 1.100 in 2016. Astfel, cifra de afaceri inregistrata anul trecut a fost de 233,7 milioane lei din care 60% a generat sectorul spitalicesc.

Sanador are un singur spital cu 402 paturi pe o suprafata totala de 23.000 de mp.

spital sanador

Sursa foto: Guschenkova / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri