Analizele efectuate de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au aratat ca laptele de la cele doua ferme care aprovizioneaza Lactate Bradet nu are bacteria E.coli, a declarat, joi, la Realitatea TV, presedintele ANSVSA, Andrei Butaru.

In zilele precedente, inspectorii ANSVSA au prelevat 337 de esantioane de probe indicate de Ministerul Sanatatii din lactate, produse de carne, fructe si legume atat din magazine, cat si din gospodariile unor persoane, conform News.ro

"Laptele de la cele doua ferme nu are E.coli. (...) Fermierii din Romania au o problema. Nu isi mai pot livra laptele pentru ca s-a creat panica. Sa nu raspandim panica", a afirmat Butaru.

Potrivit analizelor de pana acum, toate lactatele de la raft sunt conforme, a precizat seful ANSVSA, care a anuntat ca analizele nu au fost inca finalizate in totalitate.

Dupa eliminarea uneia dintre posibilele cauze ale contaminarii, pe lista au ramas mai multe variante, intre care manipularea pe flux, manipularea din transport, potrivit sefului ANSVSA.

ANSVSA a anuntat, anterior, ca au fost analizate 194 de esantioane pana acum, iar prezenta Escherichia coli, serogrupul O26, a fost depistata intr-o proba de pui (spate cu gat), recoltata din frigiderul familiei, din judetul Bacau, a unuia dintre copiii internati cu E.coli, precum si intr-un lot de 25 de kilograme de branza proaspata de vaci produsa de o unitate de prelucrare a laptelui din judetul Arges.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri