Autoritatile din Italia au declarat "ca exista o legatura clara intre imbolnavirile cu E.Coli din Romania si cazul copilului din Florenta", in cadrul unei teleconferinte de joi cu autoritatile din Romania si specialisti din CE, a declarat, Amalia Serban, director adjunct in Ministerul Sanatatii, conform Mediafax.

Amalia Serban, director in Ministerul Sanatatii a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa ca "joi a avut loc o teleconferinta la care au participat reprezentantii nationali, Institutul National de Sanatate Publica (INSP), Ministerul Sanatatii, ANSVSA, Institutul Cantacuzino impreuna cu autoritatile din Italia, expertii straini de la Comisia Europeana si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), in cadrul careia s-a discutat despre situatia imbolnavirilor cu E.coli din Romania si Italia".

Potrivit acesteia "copilul din Italia, provine dintr-o familie de cetateni romani stabiliti in Florenta. Acestia au cumparat anumite sortimente de branza de burduf, produsa in Romania pe 1 martie, au consumat pe 5 martie, iar de pe 6 au inceput sa prezinte simptome diareice. Copilul a fost operat pe 9 martie, iar dupa aceea starea acestuia de sanatate s-a agravat si s-a confirmat sindromul hemolitic - uremic".

Totodata, Serban sustine ca "din analizele efectuate de specialistii din Italia au putut evidentia ca probele au fost pozitive pentru E.Coli 026, de la membrii de familie inca probele sunt in lucru, iar de la probele de branza, au fost confirmate E.Coli 026. Autoritatile italiene au dispus retragerea produselor din Italia".

Potrivit directorului din minister, "concluzia autoritatilor din Italia a fost ca exista evidente clare ca exista o legatura cu imbolnavirile din Romania , cu produsele fabricate si importate din Romania, mai ales ca s-a depistat existenta E.Coli 026 si s-a identificat tulpinia de E.Coli 026 si in probele de branza. Acestea sunt informatiile care au fost discutate si am luat toate masurile la nivel national".

Citeste si:
Mai putin de 20% din scolile din Romania au cabinete medicale
Mai putin de 20% din scolile...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Comisia Europeana a dat alerta: Atentie la branza de oaie din Romania