Branza de vaca data copiilor de la Scoala numarul 16 din Pitesti era infestata cu bacteria E.coli si cu stafilococ, arata rezultatele partiale ale analizelor facute de DSVSA Arges pe alimentele ridicate de la firma de catering care livra mancarea elevilor de la after-school.

Primele rezultate ale analizelor facute de catre autoritatile din judetul Arges pe probele de alimente ridicate de la firma care asigura pranzul copiilor de la after-school, din Scoala “I.L. Caragiale” Pitesti arata ca branza telemea de vaca ar putea fi sursa imbolnavirii, conform News.ro

Prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a declarat, joi dupa-amiaza, corespondentului News.ro ca a fost informat de catre Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Arges ca rezultatele partiale de laborator arata ca probele de branza telemea de vaca analizate au iesit pozitive pentru bacteria E-coli si pentru stafilococ.

Prefectul de Arges a precizat ca este vorba despre probele ridicate de la firma care asigura pranzul pentru copiii de la after-school din scoala numarul 16 din Pitesti, probe prelevate in urma alertei alimentare din data de 7 martie.
Potrivit prefectului judetului Arges, autoritatile urmeaza sa primeasca si rezultatele altor analize de laborator. Zeci de elevi din clasele I si a II-a de la Scoala numarul 16 din Pitesti au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce, joia trecuta, au mancat la after-school, la Scoala nr. 16, din Pitesti, iar sambata seara au aparut primele simptome.

Elevii au consumat la scoala atat piept de pui la grill, cat si pulpe de pui la cuptor, cu piure de cartofi sau pilaf de orez, cu salata de varza cruda, iar ca desert copiii au primit prajitura cu miere si ciocolata sau biscuiti. Toti copiii au afirmat ca au consumat branza telemea vrac cu smantana si mamaliga.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Orban: Orice creştere semnificativă a cazurilor poate duce la noi restricții
Setari Cookie-uri