Joi dupa-amiaza, Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Pitesti a fost sesizata de catre conducerea Administratiei Judetene a Finantelor Publice Arges ca pe adresa electronica a institutiei a fost primita o amenintare cu bomba, cu scop revendicativ.

Potrivit BCCO Pitesti, imediat s-a creat la nivelul Serviciului Teritorial Pitesti al DIICOT o echipa operativa complexa, care a stabilit ca e-mailul a fost trimis in gluma, de la Scoala nr. 3 "Ion Pillat" din Pitesti, de catre doi elevi de clasa a IV-a, de pe un calculator din laboratorul de informatica al unitatii scolare, scrie Mediafax.

Conform unor surse judiciare, cei care au trimis e-mailul cereau eliberarea din arest a primarului municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, dar si a omului de afaceri Cornel Penescu, amenintand ca in caz contrar vor detona o bomba la sediul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Arges, situata pe BD. Republicii, intr-o zona intens circulata din Pitesti.

Cei doi copii care au trimis mesajul de amenintare nu vor putea fi sanctionati penal sau contraventional pentru fapta lor. Pana la ora transmiterii acestei stiri, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Arges nu a formulat un punct de vedere referitor la acest incident.