Principesa Margareta a ramas o vreme in Marea Britanie, dupa absolvirea facultatii, devenind cercetator specializat in sociologie medicala si sanatate publica. De la inceputul anilor 80, Principesa a lucrat la ONU in cadrul Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura, care isi avea sediul la Roma, scrie istoricul clujean Cornel Jurju, conform Adevarul.

Activitatea ei a fost indeaproape urmarita de Securitate. “Securitatea a inceput sa aduca prejudicii imaginii Principesei, lansand zvonul ca a fost prietena cu Valetin Ceausescu si ca se intalnisera la Oxford. Principesa Margareta stia ca, de fiecare data cand incerca sa se apropie de Romania, incepeau sa se auda zvonuri. Metoda practicata de Securitate este una clasica, de intoxicare.

Principesa a trebuit sa dezminta astfel de zvonuri manipulative chiar si mai tarziu, in primele zile de dupa revenirea sa in Romania”, scrie in biografia Pricipesei Margareta, scrisa de Diana Mandache (Patrie si destin. Principesa Mostenitoare a Romaniei”).

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Mediafax Foto