Se remarca astfel o crestere si in ceea ce priveste rezultatele pe tara, desi mai este inca mult pana cand constructia de locuinte la nivel national va putea egala rezultatele din 2008-2009. Anul trecut a fost cel mai bun pentru constructia de locuinte in regiunea Bucuresti - Ilfov, fiind finalizate peste 11.000 de case si apartamente, un nivel record pentru ultimii zece ani, scrie Mediafax.

„Rezultatul din 2015 vine in urma unui an 2014 foarte bun comparativ cu 2008, astfel ca, dupa ce a fost dat semnalul revenirii, 2015 a venit cu o depasire. Cu siguranta, va exista o crestere si in 2016“, spune Gabriel Voicu, director New Homes in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania. Tendinta din Bucuresti are ecou si in alte orase alte tarii.

„O crestere asemanatoare este vizibila in toate zonele tarii, de la Constanta la Timisoara. Motivul este ca, pe o perioada destul de lunga, a avut loc o stabilizare a preturilor, iar oamenii au prins incredere“, precizeaza Voicu. Cresteri semnificative pe regiuni se mai observa in zona centrala si de nord-est, centrul inregistrand o crestere de aproape 28% fata de anul precedent.

Sursa foto: Volodymyr Kyrylyuk / Shutterstock