Un roman a castigat celebrul maraton "6633 Ultra" de la Polul Nord, dupa ce a alergat 566 kilometri

Celebrul maraton "6633 Ultra", care s-a desfasurat dincolo de Cercul Polar, a fost castigat in acest an de un roman, pentru prima data in instoria acestui maraton, Tiberiu Useriu alergand 566 de kilometri.

Tiberiu Useriu a trecut linia de stat la ora 4.44, dupa ce a alergat pe gheata, la temperaturi care au ajuns pana la minus 62 de grade, 566 de kilometri. "Si avem un castigator la editia 2016-a a Maratonului Artic 6633 Ultra: Tiberiu Useriu din Romania a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk azi la ora 4.44 PM. Tibi a condus de la inceput pana la sfarsit si a meritat! Este, fara indoiala, un campion”, au anuntat organizatorii maratonului, potrivit Mediafax.

Din 2007 si pana la editia din acest an din cei peste 200 de participanti doar 19 au reusit sa treaca linia de sosirea. La editia 2016 au luat statul 12 concurenti, trei dintre ei fiind Romani – Tiberiu Useriu, Vlad Tanase si Andrei Rosu. Din cei 12, doi au abadonat maratonul, ceilalti reusid sa treaca linia de sosire. Cei trei romani au preluat conducerea cursei inca din prima zi de competitie,insa inainte de ultimul checkpoint au fost depasiti de un alegator din Singapore.

Bistriteanul de 41 de ani care a dus steagul Romaniei la Polul Nord s-a antrenat intreaga iarna in Pasul Tihuta din Muntii Calimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber in noptile geroase de iarna si a facut baie la copca pe ger pentru a rezista la Polul Nord. Maratonul a inceput in 11 martie si s-a incheiat pe 19 martie.

Citeste si:
Tiberiu Useriu a castigat din nou cel mai greu maraton din lume
Tiberiu Useriu a castigat a...
Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Social »Setari Cookie-uri