Fostul presedinte Traian Basescu spune ca fortele de securitate nu pot asigura viata cetatenilor europeni, iar guvernele nu-si pot permite generalizarea introducerii starii de urgenta, transformand Europa intr-un Afganistan, asta ca reactie la atacurile teroriste de la Bruxelles de marti dimineata.

"In Siria, in Irak, in Afganistan sau in Yemen, gruparile teroriste islamiste sunt atacate de armate regulate, trupe speciale si forte aeriene ale NATO, Federatiei Ruse, Iranului sau ale Arabiei Saudite cu riscul major de a fi decimate, scrie Mediafax.

Era logic ca, odata cu valul migrator islamist, organizatiile teroriste sa-si transfere adepti cit mai multi la loc sigur, in Europa, unde fac ce stiu cel mai bine: UCID", a scris fostul presedinte Traian Basescu pe pagina sa de Facebook.

Acesta mai spune ca guvernele europene nu pot impune starea de urgenta la nivel general. "Aici nu-i bombardeaza nici aviatiile aliate, nici armatele regulate nu pot fi desfasurate, nici trupele speciale nu pot actiona ca in teatrele de razboi, iar guvernele nu-si pot permite generalizarea introducerii starii de urgenta, transformind Europa intr-un Afganistan, pentru ca si-ar recunoaste eroarea fatala in abordarea fenomenului migratiei necontrolate", mai scrie Traian Basescu, care concluzioneaza ca "dramatic este ca nu liderii politici europeni, de altfel foarte bine paziti, vor plati factura nesabuintei, ci cetateni europeni nevinovati. Este clar ca fortele de securitate nu pot asigura viata cetatenilor europeni".

Procurorul general belgian a confirmat ipoteza atentatului sinucigas din aeroportul Zaventem, din Bruxelles, unde au avut loc, marti dimineata doua explozii, dar si bilantul provizoriu de 13 morti si 35 de raniti, informeaza Le Figaro.

Citeste si:
Legea gratierii, adoptata de Senat. Dragnea: Mai dezgropam mortii?
Legea gratierii, adoptata...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Legea gratierii, adoptata tacit de Senat. Proiectul, trimis la Camera
Setari Cookie-uri