Patru universitati romanesti se gasesc si anul acesta in topul international Quacquarelli Symbols (QS) University Rankings. Universitatile romanesti au reusit sa se mentina la nivelul de anul trecut, cu 10 locuri in Top 500 QS University Rankings, pentru sase programe de studiu, se arata intr-un comunicat de presa remis Mediafax.

Este vorba de Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi.

In ceea ce priveste primele locuri din top, Massachusetts Institute of Technology (MIT) si Harvard University isi mentin pozitiile fruntase, conducand topul pentru 24 de discipline, fiecare cu cate 12 programe. Pe locul trei se afla University of Cambridge, urmata de Stanford University, California Institute of Technology (Caltech), University of Oxford, University College London (UCL), Imperial College London, Swiss Federal Institute of Technology (ETH Zurich), University of Chicago si Princeton University.

Dintre universitatile romanesti, Universitatea „Babes-Bolyai” a ajuns pe cea mai buna pozitie, pentru cea mai populara disciplina - Limbi Moderne, ocupand locul 101-150 in topul QS, fiind urmata de Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Vest din Timisoara, clasate pe locurile 151-200.

Insa, per total, Universitatea din Bucuresti are cele mai bune rezultate dintre universitatile romanesti, cu prezenta in cadrul a cinci discipline diferite, urmata de Universitatea Babes-Bolyai cu 3 discipline. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” si Universitatea de Vest din Timisoara au rezultate la cate o disciplina fiecare.

„Comparativ cu editia din 2015 a Clasamentului universitatilor in functie de disciplina, se pot observa multiple schimbari in pozitiile ocupate de universitatile romanesti: doua dintre acestea au pozitii mai bune, doua au scazut din clasament, iar pentru patru cazuri, universitatile si-au pastrat pozitiile”, se arata in comunicat.

De asemenea, reputatia Romaniei in cadrul academic a avut de suferit in acest an, scorul mediu pentru indicatorul reputatiei academice a scazut de la 55.4 la 53.89. De asemenea, cu toate ca sunt cele mai cautate universitati pentru oportunitatile de angajare, scorul mediu pentru indicatorul reputatiei angajatorilor a scazut de la 72.5 in 2015, la 70.59 anul acesta.

QS University Rankings este realizat printr-o analiza specializata realizata de 76.798 de membri ai comunitatii academice si 44.426 dintre angajatori din intreaga lume, precum si o analiza a celor 28.5 milioane de lucrari de cercetare si peste 113 milioane de citari (prin Scopus/baza de date bibliometica Elsevier).

QS Quacquarelli Symonds ofera analize specializate asupra mediului academic universitar si de afaceri inca din anul 1990. Clasamentele internationale ale universitatilor (QS World University Rankings) sunt cele mai populare din lume (conforma statisticilor Alexa si indicatorilor social media), oferind anual studentilor, parintilor, angajatorilor si universitatilor informatii si analize asupra invatamantului universitar la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri