Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca Romania este " o oaza de stabilitate pentru ca a gasit o solutie unica in Europa de cooperare intre religii" , iar construirea unei moschei, la Bucuresti nu va crea probleme.

Valeriu Zgonea a mai declarat ca "Toleranta naste toleranta, intoleranta naste intoleranta. Sa nu uitati acest lucru", conform Mediafax.

"(Construirea unei moschei, la Bucuresti-n.r.) este o decizie pe care a luat-o Guvernul Romaniei si nimeni din Parlament, la momentul respectiv, nu a contestat-o. Va reamintesc ca sunt foarte multi parlamentari care sunt de origine musulmana si sunt alesi, am avut si in Guvernul PSD o doamna ministru care era din aceasta comunitate. Nu vad niciun impediment. (…) Nu ne-a creat probleme in ultimele secole nu cred ca ne creeaza nici acum.

Romania: O oaza de stabilitate

El a afirmat ca Romania este "o oaza de stabilitate pentru ca a gasit o solutie unica in Europa de cooperare intre religii"

"Romania este in acest moment o oaza de stabilitate pentru ca a gasit o solutie unica in Europa si in aceasta zona a lumii de cooperare si intre religii. Comunitatea musulmana din Romania este veche si este respectata si este moderata. Avem relatii foarte bune cu toate statele din Asia si din Asia Mica, prezenta presedintelui Adunarii Nationale din Republica Islamica Pakistan (luni-n.r.), in Romania, pentru prima data in istoria relatiilor noastre parlamentare arata deschiderea pe care o avem si abordarea diferita care ne permite sa avem rezultate acolo unde altii au probleme", a mai spus social-democratul.

Citeste si:
Grupul ALDE din Camera Deputatilor, desfiintat oficial
Grupul ALDE din Camera...

De asemenea, Valeriu Zgonea a mai sustinut ca este deschis unui dialog constant intre guverul turc si cel al Romaniei, precizand ca Romania nu trebuie sa piarda avantajele strategice aduse de cooperarea cu Turcia.

"Eu as fi deschis unui dialog constant intre guverne si aceeasi relatie pe care o avem cu Turcia, o relatie foarte buna care ne permite sa avem o altfel de abordare aici, uitati-va la structura euro-atlantica, se bazeaza pe protectie in flancul sud-estic pe trei state: Polonia, Romania si Turcia. Aceasta cooperare facuta la toate nivelurile si in toate domeniile este un avantaj pe care Romania si l-a construit. Nu trebuie sa pierdem aceste avantaje strategice pe care le avem", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Persoanele persecutate din motive etnice, scutite de anumite impozite