Fabrica "Lactate Bradet" si-a reluat activitatea, dupa ce a obtinut toate avizele necesare

Fabrica "Lactate Bradet" a primit toate avizele de functionare de la Directia de Sanatate Publica (DSP) si Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arges si s-a redeschis.

Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arges au dat asigurari despre produsele Brade, conform Mediafax.

"Dupa ce s-a facut dezinfectie totala in unitate si in baza buletinului de analize, care a aratat ca nu sunt probleme, a fost emis avizul prin care Lactate Bradet isi poate relua activitatea. Produsele fabricate de aceasta unitate n-au reprezentat niciodata un risc pentru siguranta populatiei. Acum, dupa redeschidere nu au fost impuse masuri speciale. Se fac in continuare aceleasi analize, ca la orice fabrica de profil. Tin sa precizez din nou ca probele prelevate pentru Laboratorul de la Bucuresti, care n-au iesit conforme, nu erau din ridicate din unitate", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Lupu, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arges.

Ce se va intampla cu angajatii fabricii care sunt purtatori ai bacteriei E.Coli

Pe langa masurile de igiena pe care toti angajatii fabricii trebuie sa le respecte cu strictete, Directia de Sanatate Publica a impus ca cei trei purtatori ai bacteriei E.Coli patogen cu verotoxina 1 si verotoxina 2 sa fie mutati intr-o alta sectie a unitatii, unde sa nu intre in contact direct cu branza.

„Rezultatele primite de la Institutul Cantacuzino au aratat ca trei angajati ai firmei Bradet sunt purtatori ai bacteriei E.Coli patogen care prezinta verotoxina 1 sau verotoxina 2. Acestia au urmat tratament la domiciliu. In acest moment, respectivii angajati au voie sa lucreze in fabrica, dar sa nu intre in contact direct cu produsul. Acestora li s-a impus sa fie mutati de pe sectia unde se fabrica branza. Tuturor angajatilor li s-a impus sa respecte cu strictete regulile de igiena”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Sorina Hontaru, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arges.

Patronul "Lactate Bradet": nu ma simt vinovat de imbolnavirea sau moartea copiilor

"Azi am redeschis fabrica, pe care, reamintesc am inchis-o din proprie initiativa, si asa cum spuneam la finele lunii februarie, pana la finele anchetei. Am discutat cu angajatii, unii dintre ei sunt la munca. Am discutat si cu reprezentantii magazinelor, pentru a relua activitatea. Urmeaza sa scoatem pe piata si un produs proaspat nou. Nu am avut timp nici sa respir, asa ca nu m-am gindit sa fac rau nimanui, chiar daca noi am pierdut mult in acesta perioada. Despre aceasta situatie prin care noi am trecut s-ar putea scrie o carte. Eu am sustinut mereu ideea ca bebelusii sa fie vaccinati, dar cred ca acesti copii s-au imbolnavit din cauza unei reactii adverse la un anumit vaccin. Sper sa se faca lumina in acest caz. Eu nu sunt vinovat in niciun fel", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Badea, patronul "Lactate Bradet".

Citeste si:
Noi controale la fabrica Lactate Bradet
Fabrica Lactate Bradet se...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Una dintre sectiile fabricii "Lactate Bradet" a fost inchisa la finele lunii februarie, dupa ce in branza de vaci produsa a fost gasita bacteria E.Coli, iar patronul unitatii de productie din Arges a decis sa tina fabrica inchisa pana la finalul anchetei care il viza.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri