Lionel Messi a castigat 3 trofee in 2015 si a primit al cincilea Balon de Aur din cariera. In varsta de 28 de ani, Lionel a inscris 449 de goluri pentru Barcelona in 523 de aparitii. Pentru echipa nationala a Argentinei, Messi a bifat 108 selectii si 50 de goluri.

Messi ii devanseaza in continuare pe Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 67,4 milioane de euro, in crestere cu 13,4 milioane) si pe Neymar (Barcelona, 43,5 milioane de euro, in crestere cu 7 milioane de euro). Acest clasament este neschimbat pentru al treilea an consecutiv, potrivit France Football.

France Football a luat in calcul salariile brute, inainte de cotizatiile sociale si de impozite, precum si primele de meci, contractele de publicitate si primele de instalare.

Citeste si:

Echipa franceza Paris Saint-Germain, considerata una dintre cele mai bogate echipe din Europa, are 14 jucatori in top 20 cei mai bine platiti fotbalisti, iar Angel di Maria a avut cel mai mare salariu din Ligue 1, 24 de milioane de euro. Mijlocasul argentinian este urmat de Thiago Silva si Zlatan Ibrahimovic.

France Football a dezvaluit si salariile antrenorilor de fotbal in ultimele 12 luni, iar Jose Mourinho, concediat de catre echipa engleza Chelsea Londra in decembrie 2015, ramane cel mai platit tehnician, cu 24 de milioane de euro.

Sursa foto: AGIF/ Shutterstock