2.725 de posturi de soldat gradat profesionist au fost scoase la concurs de catre Ministerul Apararii NAtionale (MApN), potrivit unui anunt de pe site-ul ministerului.

2.725 de posturi de soldat gradat profesionist au fost scoase, de catre Ministerul Apararii Nationale (MApN), la concurs, potrivit unui anunt postat pe site-ul ministerului, conform Mediafax.

Candidatii trebuie sa aiba cel putin 18 ani impliniti pana la data inceperii programului de instruire si cel mult 50 de ani impliniti pana la data incheierii primului contract de angajare.

De asemenea, candidatii trebuie sa fi absolvit invatamantul obligatoriu si sa faca dovada absolvirii acestuia, pana la data inceperii programului de instruire.

Candidatii care opteaza pentru arma „auto” trebuie sa posede permis de conducere auto de categoriile B si C. De asemenea, conditia aceasta este necesara si pentru arma „geniu”, insa doar pentru specialitatile militare care necesita conducerea tehnicii specifice auto.

Candidatii care se afla in rezerva trebuie sa fie de acord sa renunte la gradul dobandit anterior si detinut ca rezervist, dupa angajarea in armata. Nu in ultimul rand, candidatii care opteaza pentru profesia de soldat si gradat profesionist in arma „aviatie”, specialitatea „insotitor de bord-paramedic”, trebuie sa detina o diploma de absolvire a unei scoli sanitare postliceale.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Opt români au fost implicați într-un accident rutier în Italia
Setari Cookie-uri