Cerftificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca, a fost eliberat de catre Primaria Sectorului 1, pe data de 11 aprilie 2016, ca etapa premergatoare a eliberarii autorizatiei de construire si a planului zonal.

"Certificatul de urbanism este un act de informare obligatoriu care nu da beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapa legala, premergatoare eliberarii autorizatiei de construire", metioneaza Primaria Sectorului 1, intr-un comunicat de presa. Potrivit art. 29 alin.1 din Legea nr. 350/2001 cu completarile si modificarile ulterioare “Certificatul de urbanism este actul de informare cu caracter obligatoriu prin care autoritatea administratiei publice judetene sau locale face cunoscute regimul juridic, economic si tehnic al imobilelor si conditiile necesare in vederea realizarii unor investitii, tranzactii imobiliare ori a altor operatiuni imobiliare, potrivit legii.”, conform Mediafax.

Potrivit Primariei Sectorului 1, obtinerea unui PUZ este insa obligatorie inainte de autorizare. Avand in vedere ca amplasamentul pe care urmeaza sa fie construita moscheea este situat in zona CB5 –zona situata in afara perimetrului central, "care grupeaza functiuni complexe de infrastructura municipala si supramunicipala – pentru autorizarea constructiei este necesara obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intra in competenta exclusiva a Primariei Municipiului Bucuresti".

Prin certificatul de urbanism, Primaria Sectorului 1 i-a comunicat Muftiatului Cultului Musulman din Romania ca urmatoarea etapa este obtinerea avizului de oportunitate al arhitectului sef al Primariei Capitalei, in scopul intocmirii Planului Urbanistic Zonal si aprobarii sale de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Primaria Capitalei este obligata apoi sa puna in dezbatere PUZ-ul. "Numai dupa ce Municipalitatea va delibera si aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul constructiei va putea solicita Primariei Sectorului 1 eliberarea unei autorizatii de construire", afirma Primaria de sector.
Muftiatul Cultului Musulman din Romania a depus, in data de 26 ianuarie 2016, la Primaria Sectorului 1, documentatia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergatoare obtinerii autorizatiei de construire.

Intrucat documentatia depusa a fost incompleta, Primaria Sectorului 1 a transmis petentului o adresa de completare, prin care i s-a cerut "precizarea scopului pentru care solicita eliberarea certificatului de urbanism, precum si prezentarea planurilor anexa, asa cum prevede legislatia in vigoare". "La randul lor, reprezentantii cultului musulman au revenit cu o completare la documentatia de urbanism, in care au prezentat documentele solicitate", precizeaza Primaria de sector.

"In aceste conditii, Primaria Sectorului 1 avea obligatia legala de a elibera certificatul de urbanism solicitat de beneficiarul constructiei", se arata in comunicat.

In cadrul unei vizite oficiale pe care a facut-o in martie in Turcia, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca ridicarea unei moschei este exclusiv de competenta autoritatilor publice locale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri