Ilie Nastase a izbucnit in lacrimi, sambata, la conferinta de presa care a deschis oficial BRD Nastase Tiriac Trophy. In acest an va avea loc ultima editie a acestui turneu. Decizia a fost luata de Ion Tiriac, suparat ca ISU nu a acordat aviz terenului central de la Arenele BNR. In acest an, meciurile de la BRD Nastase Tiriac Trophy se vor juca doar pe terenurile de alaturate.

"A murit tenisul! Vad foarte multi oameni tristi aici, poate o sa facem un alt tip de turneu la Baza Vointa. Hai sa inlocuim turneul asta cu 2-3 turnee mai mici, pentru tinerii din Bucuresti. Incet, incet vom cladi alt turneu. Ce sa mai zic, eu am copilarit in acest complex sportiv, ma jucam pe langa copacii de aici.", a declarat plangand Ilie Nastase.

Nici lui Horia Tecau nu ii vine sa creada ca Bucurestiul ar putea ramane fara turneu de tenis in circuitul ATP. "Este un moment emotionant si pentru mine, nu-mi vine sa cred ca nu va mai fi organizat turneul de la Bucuresti. Trebuie sa le oferim copiilor din generatia urmatoare o sansa de a vedea acest turneu. Nu stiu inca in cel fel sa procedam, dar este important sa nu pierdem contactul cu aceasta motivatie, cu acest turneu. Eu faceam naveta de la Constanta, cand aveam 12 ani, sa vad acest turneu. Poate fara acest turneu de la Bucuresti, nu se va dezvolta acest microb al tenisului in mine.", a declarat Horia Tecau.

In primul tur de la BRD Nastase Tiriac Trophy, Adrian Ungur il va intalni pe Guido Pella din Argentina, iar Marius Copil va juca impotriva bosniacului Damir Dzumhur. Romanii Horia Tecau si Florin Mergea, doi dintre cei mai buni jucatori de dublu din lume, vor face echipa, in premiera pentru circuitul ATP, pe tabloul concursului de la Bucuresti.