"In vederea asigurarii asistentei sociale pentru persoanele varstnice se infiinteaza la nivelul fiecarui judet, in coordonarea consiliului judetean, cate un camin pentru persoane varstnice", potrivit initiativei, arata Mediafax. Semnatarii considera ca este necesara aceasta reglementare suplimentara pentru ca legea, in momentul de fata, ofera doar posibilitatea, dar nu instituie obligativitatea existentei unui camin pentru persoanele in varsta la nivelul fiecarui judet.

Astfel persoanelor in varsta nu pe poate fi garantat dreptul la protectie sociala, potrivit expunerii de motive. De asemenea, initiatorii afirma ca au inaintat structurilor asociative ale autoritatii administratiei publice locale proiectul de lege pentru consultare.

Proiectul de lege nu are prevazuta si o sursa de finantare pentru construirea caminelor de batrani sau o estimare a costurilor generate de implementarea proiectului. Senatul este prima camera sesizata in cazul acestui proiect de lege, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Sursa foto: Kristo-Gothard Hunor