Un deputat USR lucreaza la o noua lege a adoptiei, care sa ofere sansa fiecarui copil la o familie

Deputatul USR Iulian Bulai anunta ca lucreaza la o noua lege a adoptiei, care sa ofere sansa fiecarui copil la o familie, una dintre prevederile proiectului pentru care va organiza o dezbatere publica fiind reducerea termenului de adoptie la maximum 90 de zile.

”De 15 ani sarbatorim Ziua Nationala a Adoptiei. De 27 de ani ne chinuim sa avem o lege a adoptiei prin care sa dam sansa fiecarui copil la o familie. De trei luni lucrez la cea mai importanta lege care ofera sansa fiecarui copil la o familie. Institutionalizarea este o crima. Mii de parinti isi doresc sa adopte in Romania dar nu sunt sustinuti, incurajati si indrumati in acest sens”, a scris deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

Iulian Bulai precizeaza ca printre obiectivele asumate in lege se numara: reducerea termenului de adoptie la maximum 90 de zile; crearea Comisiei pentru Adoptie, din care vor face parte doua organizatii non-guvernamentale de profil, tocmai pentru a reduce suspiciunile de coruptie si pentru a implica si societatea civila in procesul de adoptie - la nivelul fiecarui judet; organizatiile non-guvernamentale pot deschide procedura de adoptie la orice copil aflat intr-o situatie de risc; decaderea din drepturile parintesti pentru toate formele de abuz, astfel urmarindu-se interesul superior al copilului, scrie News.ro.

Deputatul USR subliniaza ca mii de copii isi doresc sa creasca intr-o familie si statul ii condamna prin institutionalizare.

”Institutionalizarea e pentru a ajuta anumite partide sa se dezvolte si impotriva copilului. E momentul sa deschidem procedura de adoptie nationala, sa dam sansa fiecarui copil sa creasca in familie si organizatiile non-guvernamentale din domeniul protectiei copilului si adoptie sa fie parte din procesul de adoptie”, mai declara Bulai.

Citeste si:
Un primar PNL vrea sa interzica cortul pentru semnaturile USR
Un primar PNL vrea sa...

El mentioneaza ca vinei va trimite catre colegii sai noua propunere a Legii Adoptiei si pe data de 15 iunie va invita toate institutiile si organizatiile non-guvernamentale din domeniul protectiei copilului si adoptiei la dezbaterea finala pe noua propunere a legii.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri