Femeile insarcinate ar putea primi vouchere in valoare de pana la 300 de euro, daca accepta sa renunte la fumat pana la nastere, ca parte a unui studiu privind eficienta stimulentelor financiare in ceea ce priveste renuntarea la tutun, conform France24.

Sistemul public de sanatate francez din regiunea Paris a lansat un studiu pentru a testa eficienta stimulentelor financiare in convingerea femeilor insarcinate sa elimine tutunul din viata lor. Acest proiect este elaborat pentru a combate efectele grave pe care fumatul le are asupra fatului, conform News.ro.

17 spitale din orasele franceze au acceptat sa ia parte la studiul desfasurat pe o periodaa de 36 de luni. Participantele se vor intalni cu un consilier pentru renuntarea la fumat in timpul examenelor pe care trebuie sa le efectueze o femeie insarcinata. Pentru fiecare sedinta, participanta va fi rasplatita cu un voucher de 20 de euro, care poate sa fie folosit in orice magazin.

In total, femeile insarcinate au sansa sa castige pana la 300 de euro in vouchere in timpul unei singure sarcine, fara a lua in considerare banii care sunt economisiti prin renuntarea la achizitionarea tigarilor.

Pentru a participa la studiu, participantele trebuie sa aiba cel putin 18 ani, sa nu fie insarcinate in mai mult de patru luni si jumatate si sa fumeze cel putin cinci tigari pe zi. Insa, cea mai importanta trebuie sa fie dorinta lor de a renunta la fumat.

Sursa foto: SpeedKingz / shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cum folosim măștile de protecție pentru a limita răspândirea coronavirusului
Setari Cookie-uri