23 Mai 2016

Ministerul Educatiei vrea ca ultimul an de gradinita sa devina obligatoriu



Un sistem foarte bun de pregatire timpurie ar putea da liberatate parintilor sa revina la job, a declarat ministrul Educatiei, Adrian Curaj, care a precizat ca in curand ultimul an de gradinita ar putea fi obligatoriu.

"Decizia de anul acesta mi-am asumat-o si am spus ca niciun copil in scoli fara sa fi facut clasa pregatitoare. Ma astept curand sa avem ultimul an de gradinita obligatoriu. Acesta este un pas clar si serios pentru ca altfel doar spunem ca este importanta educatia timpurie, dar nu avem coerenta in efectuarea pasilor necesari", a spus Adrian Curaj.

Ministrul a explicat ca este important ca prezenta copiilor in spatiul colaborativ sa aiba loc cat mai devreme, astfel incat sa-si dezvolte abilitatile sociale.

"Trebuie sa punem accent pe investitie in pregatirea lor timpurie ca sa inteleaga diversitatea si multiculturalismul [....]. Avand un sistem foarte bun de pregatire, dam libertate parintilor sa mearga la job, impactul fiind unul de naura economica", a mai spus ministrul Educatiei.



Citeste si