Surse judiciare au declarat ca refacerea anchetei in cazul capitanilor Antonina Radu si George Matei de la ISU Bucuresti-Ilfov ”stagneaza” pe motiv ca trebuie refacute o serie de acte de urmarire penala, asa cum a stabilit Curtea Militara de Apel prin decizia de restituire a cauzei.

Intre altele, precizeaza sursele citate, procurorii militari vor solicita tuturor ranitilor si urmasilor victimelor sa se prezinte la sediul Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari, din cadrul DNA, sau sa transmita pretentiile civile ca urmare a tragediei.

Concret, explica sursele citate, procurorii intampina dificultati in chemarea acestora, multi fiind in imposibilitate de prezentare, motiv pentru care refacerea urmaririi penale va stagna.

Cercetarile in cazul Colectiv se fac in cadrul a trei dosare

Primul dosar deschis, instrumentat de Parchetul instantei supreme, a fost cel de ucidere din culpa in care sunt urmariti patronii clubului Colectiv, Alin Anstasescu, George Mincu si Paul Gancea, administratorii firmei care a furnizat artificiile pentru concert, fratii Daniela si Cristian Nita, si unul dintre pirotehnistii care le-au montat, Viorel Zaharia.

Citeste si:

Ulterior, DNA a inceput urmarirea penala a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone si a doua angajate din primarie, Luminita Ganea si Aurelia Iofciu, pentru abuz in serviciu, dupa ce au autorizat clubul Colectiv in absenta avizului de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov privind siguranta la incendiu.

In plus, la Sectia militara a DNA a fost deschis un dosar pe numele capitanilor Antonina Radu si George Matei de la ISU Bucuresti-Ilfov, tot pentru abuz in serviciu, acestia fiind acuzati ca au facut verificari in clubul Colectiv fara a lua masurile legale in privinta respectarii normelor de prevenirea si stingerea incendiilor. Matei si Radu au fost trimisi in judecata in 4 decembrie.

In urma incendiului din 30 octombrie, si-au pierdut viata 64 de persoane, iar alte aproximativ 100 au fost ranite.

Sursa foto: agerpresfoto