MAI verifica Registrul national de evidenta populatiei inainte de alegeri

Ministerul Afacerilor Interne face mai multe verificari in Registrul National de Evidenta Populatiei inainte de alegeri, prima etapa fiind verificarea persoanelor care apar ca ar avea peste 100 de ani.

Dintre aceste persoane 1.563 erau decedate insa primariile nu operasera datele, iar pentru alte 1.014 se fac in continuare verificari. In cazul persoanelor care figurau in evidente cu varsta mai mare de 100 de ani s-au actualizat bazele de date pentru 1.563 persoane despre care s-a constat ca erau decedate, potrivit News.ro.

Datele au fost comunicate Autoritatii Electorale Permanente astfel incat aceste persoane nu vor mai fi prezente pe listele electorale, arata Ministerul Afacerilor Interne (MAI) intr-un comunicat. Pentru alte 1.014 persoane se fac in continuare verificari pentru ca, desi nu au fost obtinute acte care sa certifice decesul, exista informatii ca au incetat din viata, respectiv nu se mai afla la domiciliu si nici nu au fost identificate rude, vecini sau apropiati care sa cunoasca situatia acestora.

Verificarile se fac inainte de alegerile locale 2016, Registrul National de Evidenta Populatiei fiind cel in baza caruia se efectueaza Registrul Electoral si implicit listele electorale din sectiile de votare. MAI verifica si exodul electoral dinainte de alegeri si daca persoanele care si-au schimbat domiciliile si resedintele inainte de scrutinele anterioare au facut modificari si in aceasta perioada. O alta verificare este a locuintelor unde si-au stabilit domiciliul un numar foarte mare de persoane, arata oficialii MAI.

Sursa foto: Lisa S./ Shutterstock

MAI actualizează lista de...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri