La inceputul lunii aprilie, Bulgartransgaz si operatorul roman Transgaz au semnat un contract pentru constructia unui gazoduct pe sub Dunare. Pe langa conducta principala, reprezentantii Bulgartransgaz si Transgaz au semnat luni un contract pentru constructia unui gazoduct de rezerva pe sub Dunare, care sa interconecteze sistemele de transmisie a gazelor ale celor doua tari, conform News.ro

In conformitate cu legislatia romaneasca, asocierea INSPET a fost selectata drept contractor principal al proiectului, in timp ce HABAU PPS Pipeline Systems va fi companie asociata.

In cazul conductei principale de gaze, compania austriaca HABAU a fost selectata drept contractor principal al acesteia, care ar trebui sa devina operationala la jumatatea acestei veri.

Potrivit proiectului, conducta de rezerva ar trebui finalizata in termen de 214 zile de la inceperea lucrarilor de constructie pe teritoriile ambelor tari. Tronsonul de gazoduct dintre Bulgaria si Romania va avea o lungime de 2,1 kilometri si o capacitate anuala maxima de transport de 1,5 miliarde de metri cubi.

Sursa foto: simez78 / Shutterstock