”Lucrarile de la pasaj sunt realizate in proportie de 80%. Nu s-au platit cheltuielile indirecte intrucat constructorul nu a emis documente justificative pentru ele. Lucrarile la pasaj se pot finaliza pana la 30 iunie 2016”, a afirmat Sava, conform News.ro

El a spus ca noul primar general, Gabriel Firea, ”trebuie sa puna presiune pe constructor”.

”Sunt aceleasi scenarii, dar cu actori diferiti. Daca primarul general nu va fi prezent, lucrarile nu se vor termina nici la anul”, a mai spus Sava.
Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca termenul de executie a pasajului de la Piata Sudului a fost decalat pentru finalul lunii martie 2017, ea spunand ca a primit asigurari din partea constructorului ca va fi finalizat pana de Craciun. Pasajul trebuia finalizat pana in 30 iunie acest an, in caz contrar urmand sa se piarda finantarea europeana de 18,9 milioane de euro.

In mai multe randuri, primarul general interimar, Razvan Sava, a dat asigurari ca lucrarile la pasaj vor fi finalizate pana la 30 iunie.
Primaria Municipiului Bucuresti preciza in 30 mai ca gradul de realizare a proiectului a ajuns, la 1 iunie, la 80%, fata de 21% la inceputul lunii decembrie a anului trecut.

Pasajul subteran de la Piata Sudului ar trebui sa fluidizeze circulatia intr-una dintre cele mai aglomerate intersectii din Capitala pentru ca va face o legatura directa intre Calea Vacaresti si strada Nitu Vasile. Lucrarea subterana va avea o lungime de 85 de metri si inaltimea de cinci
metri. In plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legatura cu statia de metrou iar trecerile de pietoni de la suprafata vor fi desfiintate.
Investitia este de 28,3 milioane de euro, din care finantarea europeana este de 18,9 milioane de euro. Lucrarea trebuia finalizata pana in 10 decembrie 2015, iar daca nu se respecta noul termen, 30 iunie 2016, se va pierde finantarea europeana.

Sursa foto: agerpresfoto