"Si lumina vine de la Payet", a notat cotidianul L'Equipe, care scrie ca dupa golul lui Giroud, din minutul 58, francezii au crezut ca au rezolvat treaba. "Dar nu au tinut cont de determinarea romana. Vizitatorii au reactionat foarte rapid, obtinand un penalti transformat de Stancu. O echipa coerenta, Romania era aproape de o performanta. Dar o lovitura de geniu a readus-o la realitate. Cu un minut inainte de final, Payet a marcat genial la vinclu", scrie cotidianul francez, citat de News.ro.

Si Le Parisien il omagiaza pe Payet, care a "eliberat Franta", subliniind ca jucatorii lui Didier Deschamps au obtinut un "succes in durere" in fata Romaniei. Le Figaro noteaza ca Franta a reusit sa scape din capcana romanilor datorita lui Payet si apreciaza ca Romania este o echipa compacta si agresiva.

"Franta a deschis scorul prin Giroud, dar Romania nu s-a predat. Precum un invitat extrem de vorbaret, care nu stie sa plece de la petreceri, a insistat si a reusit sa egaleze din penalti. Doar un jucator precum Payet, cineva cu o valoare peste norma, a fost capabil sa salveze o echipa a Frantei, care a aratat multe probleme", a scris As, subliniind ca "Payet a salvat Franta".

Citeste si:

Pentru cotidianul Sport, Payet a "salvat Franta", iar "Romania a aratat ca nu a venit in Franta doar pentru turism". Si El Mundo Deportivo noteaza ca Romania a fost un adversar curajos la Euro 2016, dar "clasa" lui Payet a fost de ajuns pentru Franta. "Cand meciul se indrepta spre o remiza, o minge trimisa de Payet in vinclu a adus victoria Frantei, care nu si-a justificat statutul de favorita a competitiei", a notat La Derniere Heure.

"Sunt multe de admirat la apararea incapatanata, organizarea si efortul echipei Romaniei. E usor de vazut de ce au primit doar doua goluri in campania fara esec din preliminarii. I-au dat vreo doua sanse lui Giroud, dar in general au tinut o linie stransa. Au fost desfacuti in cele din urma de o greseala de portar si de un sut extraordinar. Nu ofera prea multe mergand mai departe, dar se vor confrunta cu teste mai usoare, cu Elvetia si Albania", a scris rte.ie.

"Franta tremura, dar invinga Romania in deschidere", a notat O Jogo. "Payet, eroul Frantei, Romania KO" a scris Datasport, iar Il Sole XXIV a notat: "Payet, eroul Frantei, Romania invinsa la fotofinis". Reprezentativa Romaniei a fost invinsa de selectionata Frantei, scor 2-1 (0-0), in primul meci al Campionatului European, disputat, vineri, pe Stade de France. Golurile au fost marcate de Giroud '58 si Payet '89 pentru Franta, respectiv Stancu '65 (penalti).

Sursa foto: Agerpres