Propunerea legislativa este semnata de deputati de la mai multe partide: Luminita Pachel Adam - UNPR, Florica Ica Calota - independent, Ion Melinte - PSD, Ioan Munteanu - PSD, Aurel Niculae - UNPR, Nini Sapunaru - PNL si Sorin Teju - PNL si a fost depusa la Senat, in calitate de prima Camera sesizata, scrie News.ro.

Proiectul prevede completarea articolului 100 din Legea 188/1990 privind Statutul Functionarului public, prin introducerea unui nou alineat.

Astfel, nu pot fi reduse posturile ocupate de functionarii publici care indeplinesc, cumulativ, trei conditii: mai au maximum trei ani pana la indeplinirea conditiilor de pensionare, au o vechime totala de cel putin zece ani de activitate in oricare autoritate sau institutie publica si au obtinut, la evaluarea performantelor profesionale, in ultimii cinci ani, calificativ ”foarte bine”.

”In caz de disponibilizare, in urma reorganizarii autoritatilor si institutiilor publice, functionarii publici care se apropie de varsta de pensionare raman, dupa o viata de munca, pana la pensionare, fara un venit care sa le asigure nivelul minim de trai. Stim, de asemenea, ca dupa varsta de 55 de ani pe acesti cetateni nu ii mai angajeaza niciun operator ecnomic”, se precizeaza in expunerea de motive la propunerea legislativa.