O propunere legislativa depusa in aceasta saptamana la Senat prevede ca nu pot fi reduse posturile functionarilor publici daca acestia indeplinesc anumite conditii, si anume mai au trei ani pana la pensie, au vechime in munca de cel putin zece ani si au obtinut la evaluarea profesionala, in ultimii cinci ani, calificativul ”foarte bine”.

Propunerea legislativa este semnata de deputati de la mai multe partide: Luminita Pachel Adam - UNPR, Florica Ica Calota - independent, Ion Melinte - PSD, Ioan Munteanu - PSD, Aurel Niculae - UNPR, Nini Sapunaru - PNL si Sorin Teju - PNL si a fost depusa la Senat, in calitate de prima Camera sesizata, scrie News.ro.

Proiectul prevede completarea articolului 100 din Legea 188/1990 privind Statutul Functionarului public, prin introducerea unui nou alineat.

Astfel, nu pot fi reduse posturile ocupate de functionarii publici care indeplinesc, cumulativ, trei conditii: mai au maximum trei ani pana la indeplinirea conditiilor de pensionare, au o vechime totala de cel putin zece ani de activitate in oricare autoritate sau institutie publica si au obtinut, la evaluarea performantelor profesionale, in ultimii cinci ani, calificativ ”foarte bine”.

”In caz de disponibilizare, in urma reorganizarii autoritatilor si institutiilor publice, functionarii publici care se apropie de varsta de pensionare raman, dupa o viata de munca, pana la pensionare, fara un venit care sa le asigure nivelul minim de trai. Stim, de asemenea, ca dupa varsta de 55 de ani pe acesti cetateni nu ii mai angajeaza niciun operator ecnomic”, se precizeaza in expunerea de motive la propunerea legislativa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri