Un autocar cu pasageri s-a rasturnat in Brasov. 22 de persoane au fost ranite [UPDATE2]

Medicii aflati la locul accidentului produs in judetul Brasov, unde s-a rasturnat un autocar plin cu pasageri, spun ca 22 de persoane au fost ranite, iar 16 dintre ele se afla in stare grava. O parte dintre victime primesc primul-ajutor la fata locului, altele au fost preluate de ambulante.

[UPDATE 2, ora 15:30] Politia Brasov: Copiii din autocarul implicat in accident au varste cuprinse intre 12 si 17 ani

Reprezentantii Politiei Judetene Brasov au anuntat ca varstele copiilor care se aflau in autocarul implicat in accidentul de la Persani sunt intre 12 si 17 ani.

Potrivit comisarului-sef Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al Politiei Brasov, aflat la locul accidentului, in autocar se aflau 28 de persoane, iar autovehiculul avea 28 de locuri.

El a spus ca in autocar se aflau minori cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani, dar si adulti.

Citeste si:
Explozii Beirut: Demisii în serie ale deputaților libanezi
Explozii Beirut: Demisii în...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

[Update 1, ora 14:44]: Un numar de 31 de persoane - 28 de copii si trei adulti - se aflau in autocarul care s-a rasturnat. Toti ranitii in stare grava vor fi transportati la spitale din Brasov. In urma accidentului, si-au pierdut viata patru persoane, iar alte 22 au fost ranite.

Un copil si trei adulti au murit in urma rasturnarii autocarului, in localitatea Persani din judetul Brasov.

In prezent, starea a doi raniti reprezinta, "cod rosu de urgenta", pentru altul fiind declarat "cod galben", in timp ce pentru restul victimelor este valabil "codul verde" (raniti usor), informeaza Ministerul Sanatatii (MS).

Toate victimele aflate in stare grava vor fi transportate la spitale din judetul Brasov, mai anunta MS, precizand ca un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne este in asteptare, in caz ca ar fi nevoie de transfer la Bucuresti pentru pacienti grav raniti.

Citeste si:
AutoCar, a opta companie care cere falimentul Euroins. Ce spune...
AutoCar, a opta companie care...

Ministerul Sanatatii informeaza ca se afla in permanenta legatura cu Comandamentul Operational pentru Situatii de Urgenta si cu spitalele din judetul Brasov.

---

Potrivit medicilor aflati la locul accidentului, numarul ranitilor este de 22, dintre acestia 16 fiind in stare grava. Dintre cei 16, doi raniti sunt in stare critica.

In continuare, echipele de interventie acorda primul-ajutor ranitilor, la locul accidentului.

Citeste si:
100 de copii, în izolare după ce au fost în tabere la Brașov și pe...
100 de copii, în izolare după...

Potrivit primelor informatii, autocarul venea de la Iasi.

De asemenea, din primele informatii mai reiese ca soferul autocarului ar fi intrat cu viteza intr-o curba periculoasa, astfel ca a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a izbit de parapetul care desparte sensurile.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat ca un elicopter SMURD este pregatit, in cazul in care va fi necesar transferul unor victime la Bucuresti.

Accidentul s-a produs pe DN 1, in localitatea Persani din judetul Brasov, unde un autocar plin cu pasageri s-a rasturnat.

Prefectul judetului Brasov, Ciprian Bancila, a declarat ca in autocar se aflau aproximativ 30 de persoane.

Primele informatii arata ca in urma accidentului si-au pierdut viata patru persoane - trei adulti si un copil.

Anterior, purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Brasov, Adriana Palaghia, spunea ca alte 14 persoane au fost ranite, iar 10 dintre acestea ar fi in stare grava.

Potrivit prefectului, a fost pus in aplicare Planul Rosu de Interventie, opt echipaje SMURD si doua autospeciale de descarcerare fiind la locul accidentului. Totodata, s-a solicitat interventia a doua elicoptere SMURD pentru victimele care sunt in stare foarte grava.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri