Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) informeaza, sambata, ca primarul Gabriela Firea si directorul general adjunct al Directiei Generale Infrastructura din Ministerul Fondurilor Europene, Oana Arat, au semnat un contract de finantare pentru Proiectul retrospectiv avand ca obiect extinderea retelelor de apa si canalizare in zonele cartierelor Aparatorii Patriei (sector 4), Ion Creanga si sos. Petricani (sector 2), scrie News.ro.

„Prin acest contract se obtine pentru bugetul Municipiului Bucuresti, o suma de aproximativ 2,5 milioane de euro. Lucrarile au fost executate in perioada 2010 - 2012 si au fost finantate initial din bugetul local. Prin incheierea acestui contract de finantare, investitia devine cheltuiala eligibila in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu 2007-2013, urmand a fi rambursata”, precizeaza PMB.

In total, sase strazi din cartierul Ion Creanga si 18 strazi din cartierul Aparatorii Patriei au fost echipate cu retele de apa si canalizare, iar doua artere de mare capacitate pentru alimentare cu apa au fost deviate pe sos. Petricani pentru a permite instalarea de retele pe alte 29 de strazi din cartierul Steaua Rosie - Petricani, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a zonelor defavorizate ale Capitalei.